Veelgestelde vragen
Waar we graag antwoord op geven

Op deze pagina geven we antwoord op de veelgestelde vragen over voertuigbestickering en kleding bedrukken.

Kan ik met mijn beletterde voertuig door de wasstraat?

Bij FAVO Reclame adviseren we om in de eerste twee weken na het aanbrengen van de belettering niet met het voertuig door de wasstraat te rijden. Na die periode is het prima mogelijk, maar kijk wel uit met het gebruik van een hogedrukspuit! Deze kan ervoor zorgen dat de randen van de folie omhoog krullen, waardoor logo’s of full colour prints los kunnen komen. En dat is natuurlijk zonde.

Hoe lang blijft de belettering op mijn voertuig mooi?

Alle full colour prints van FAVO Reclame worden voorzien van een transparant laminaat ter bescherming. Wij garanderen dan ook dat deze minimaal vijf jaar lang mooi blijft. Uit ervaring blijkt zelfs dat de prints er na tien jaar nog steeds goed uitzien.

Hoe snel de geprinte folie verweert is voor 100% afhankelijk van de (weers)omstandigheden waaraan de trailer wordt blootgesteld. Bij een voertuig die altijd in weer en wind buiten staat zal de print sneller verduren dan bij een voertuig die beschermd binnen staat.  

Wat kost het om een voertuig te laten bestickeren?

Wat het kost om een voertuig te bestickeren of beletteren verschilt per ontwerp en is daarnaast afhankelijk van meerdere factoren. Klik hier om een offerte aan te vragen voor voertuigbelettering.

Is de belettering nadien makkelijk te verwijderen?

Hoe gemakkelijk de belettering van een voertuig weer te verwijderen is, is afhankelijk van de (weers)omstandigheden waaraan het voertuig is blootgesteld. Over het algemeen geldt: hoe langer de print erop zit, hoe lastiger het is om deze te verwijderen.

Plakken jullie ook zelf aangeleverde ontwerpen?

Jazeker! Bij FAVO Reclame kunnen we ook jouw zelf aangeleverde ontwerp printen en plakken. Bekijk hier de aanleverspecificaties.

Ik ben op zoek naar bedrijfskleding, kunnen jullie me daarin helpen?

Dat kunnen we zeker! Verstandig is om alvast jezelf af te vragen wat voor bedrijfskleding je precies wil. Gaat het om t-shirts, sweaters, overhemden, vesten of wat dan ook? Vrijwel alles van textiel kan bedrukt worden.

Welke kleding kan ik bij jullie bestellen?

Onze vaste kleding leverancier is Santino, waarbij je ook op hun website kunt kijken naar hun collectie. Mocht hier onverhoopt niets tussen zitten, dan kunnen we nog uitwijken naar een van onze andere leveranciers. Van Santino hebben we ook fysieke catalogussen liggen op ons kantoor, deze mag je eventueel ook bekijken en meenemen om hetgeen thuis uit te zoeken.

Kan ik de kleding zien voordat ik het ga bestellen?

We hebben een showroom op ons hoofdkantoor van vrijwel alle modellen van Santino en enkele andere merken. Zodoende kun je de kleding zien en eventueel ook passen voordat je de bestelling plaatst. We hebben van vrijwel alle kleding van Santino en diverse andere merken pasmodellen die je waar nodig ook tijdelijk mee naar huis mag nemen om te passen.

Wat hebben jullie van ons nodig voor de bedrukking?

Voor de bedrukking is het belangrijk dat we hetgeen wat op de kleding moet komen digitaal hebben. Vaak is dit het logo die we uiteindelijk nodig hebben in een vector-bestand. Vector wil zeggen dat als we dit opschalen, dat het niet aan kwaliteit verliest. Kijk voor meer info eventueel hierover op onze website voor de aanlever specificaties. Mocht je echt niet in het bezit zijn van deze bestanden? Geen paniek, wij kunnen dit voor je namaken. Hier gaat echter wel extra tijd inzitten die we ook moeten doorrekenen.

Krijg ik nog te zien hoe de kleding bedrukt wordt?

Uiteraard, je krijgt van ons een proefdruk. Deze is vooral bedoeld om de positie, kleuren en eventuele tekst- en zetfouten te controleren. Let wel op dat kleuren op een beeldscherm altijd anders zullen zijn dan op de uiteindelijke kleding. De grootte is altijd koffiedik kijken op een proefdruk. Meestal houden we voor volwassen maten een standaardbreedte aan van circa 27 cm. Hoe dit uiteindelijk terecht komt op een kleding stuk hangt uiteraard af van de maat van het kledingstuk.

Ik heb zelf kleding, kunnen we dit ook door jullie laten bedrukken?

Zelf aangeleverde kleding bedrukken doen we ook. Vaak is het zo dat het voor ons dan onbekende kleding is waardoor we wel even moeten controleren of dit ook daadwerkelijk te bedrukken is. Handigste is om dan hier even mee langs te komen zodat we het kunnen checken. Vaak ten overvloede, maar we moeten het er altijd wel bij zeggen, aangeleverde kleding bedrukken we wel altijd op eigen risico. Dus mocht er tijdens het bedrukken iets misgaan waardoor het kledingstuk beschadigd is, dan is dit niet ons risico.